Geschke: "Zonder Kittel richten op grote ronden"

Geschke: "Zonder Kittel richten op grote ronden"

Simon Geschke is één van de langst zittende renners bij Giant-Alpecin. De Duitser zag zijn ploeg veranderen van sprintteam naar een formatie voor het rondewerk. "Met het vertrek van Marcel Kittel kunnen we ons makkelijker op grote ronden richten."

De overstap van Marcel Kittel naar Etixx-Quick Step, de prestaties van Warren Barguil in de Tour de France (14e) en Tom Dumoulin in de Vuelta a España (6e) en de komst van Laurens ten Dam zorgen ervoor dat Giant-Alpecin steeds meer gezien wordt als ploeg voor het rondewerk.

"De grote ronden gaan absoluut meer aandacht krijgen", zegt Simon Geschke tegen Cyclingnews. "Maar we hebben nog steeds rappe mannen die een sprint kunnen winnen. Hopelijk kunnen we met John Degenkolb nog wat sprintzeges binnenhalen."

Mooiste zege

Geschke sloot zich in 2009 aan bij het toenmalige Skil-Shimano. "Er was niet eens een bus, we verplaatsten ons met een camper tijdens wedstrijden", vertelt de 29-jarige Duitser. "Zes jaar geleden deden we er alles aan om in de ontsnapping te zitten, om onszelf te laten zien. En nu zijn we één van de grootste teams."

Zelf behaalde Geschke zijn mooiste zege op 22 juli 2015, toen hij de Tour-etappe richting Pra-Loup. "Die overwinning heeft me wat relaxter gemaakt in de finale van een wedstrijd. Ik leg mezelf niet meer onnodige druk op."