Giro 2017 | Eindzege Dumoulin werd goed gevierd: 'Het was een van de beste feestjes ooit na een grote ronde, het was al licht buiten toen ik wegging uit de club'

Het feestje na de Giro d'Italia mocht er wezen zo vertellen Laurens ten Dam, Aike Visbeek en Simon Geschke.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Aike Visbeek: "In de jaren ervoor was de avond na een grote ronde bij ons nooit goed geregeld en dat begint op een gegeven moment te spelen. We hadden dus al een hotel geboekt voor een diner. Hoe dichter we bij de overwinning kwamen, hoe meer mensen wilden blijven en langskomen", vertelde de voormalige-ploegleider in de Giro-special van Wieler Revue.

"Uiteindelijk hebben we na de zege van Tom samen gegeten. Ik heb een woordje gedaan, Tom ook. Daarna zijn de jongens de stad ingegaan, maar ik was zelf vooral blij dat ik mijn vrouw even kon zien."

Laurens ten Dam ging wel op pad, vertelde hij. "We werden aan een mooie VIP-tafel gezet in een open lucht discotheek. Mensen wisten wel wie Tom was, maar hij ging vrij snel naar huis. Terwijl ik de disco onveilig maakte met onder anderen Simon en Georg."

"Ik denk dat ik een kwartietje heb geslapen en vervolgens moest ik ’s morgens weer op pad om mijn vlucht te halen. En dan val je ineens weer in de routine van het dagelijkse leven. De euforie was groot, maar toen ik zelf negende werd in de Tour de France bleef dat langer hangen."

"Het was een van de beste feestjes ooit na een grote ronde", vertelt ook Geschke. "Ik weet nog dat onze Noorse ploegmaat Sindre Lunke vroeg aangeschoten was, haha. Bij mij viel er veel druk van mijn schouders, maar bij hem helemaal. Toen ik wegging bij de club was het licht buiten, maar Sindre zag ik in de hoek van de discotheek nog steeds drinken.

"De hele ervaring van die Giro heeft ons dicht bij elkaar gebracht. Af en toe stuur ik nog een bericht naar mijn ploegmaats van toen, want het is en blijft een herinnering voor het leven."