Enrico Battaglin naar LottoNl-Jumbo

Enrico Battaglin naar LottoNl-Jumbo
  • Afbeelding van Enrico Battaglin Enrico Battaglin

LottoNl-Jumbo heeft zich versterkt met Enrico Battaglin. De Italiaan komt over van Bardiani-CSF Pro Team. Hij tekent een contract voor één jaar. De focus komt voor Battaglin te liggen op de heuvelklassiekers.

De tweevoudig ritwinnaar in de Giro kijkt uit naar de stap naar een hoger niveau. “Na vier jaar bij Bardiani-CSF Pro Team is het een goed moment om naar een WorldTour-ploeg te gaan. Ik heb geen super seizoen achter de rug en daarom ben ik extra blij met deze stap. Ik heb met meerdere teams gesproken, maar Richard Plugge wist mij er snel van te overtuigen dat ik voor Team LottoNl-Jumbo moest kiezen.”

Fietsenmerk Bianchi is een belangrijke reden dat Battaglin de overstap maakt naar het Nederlandse team. “Ik vind het mooi dat ik op fietsen van Bianchi ga rijden. Bianchi is een begrip in Italië en ik verheug me op het testen van het Specialissima-model.’’ Battaglin is specifiek gehaald voor het Ardennenwerk. “Ik ben een explosieve renner en daarmee denk ik goed uit de voeten te kunnen in de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De afgelopen jaren heb ik de Italiaanse WorldTour-wedstrijden gereden en nu kan ik ook andere races op het hoogste niveau leren kennen. Naast de heuvelklassiekers wil ik graag een grote ronde rijden.”

“Mijn overstap naar Team LottoNl-Jumbo is een grote uitdaging. Ik ben de enige Italiaan in de ploeg. Ik ken mijn toekomstige ploeggenoten niet persoonlijk, maar ik weet wie ze zijn en wat ze kunnen. Wilco Kelderman is een heel groot talent en Sep Vanmarcke is een topper in de klassiekers. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen. De ploeg biedt mij een mooie kans en die wil ik grijpen.”