VUELTA: Alessandro De Marchi de sterkste op Alto Campoo

VUELTA: Alessandro De Marchi de sterkste op Alto Campoo
  • Alessandro de Marchi Alessandro de Marchi

Alessandro De Marchi heeft een etappe in de Vuelta aan zijn palmares toegevoegd. De Italiaan bleek de sterkste uit een kopgroep van vijf. De BMC-renner bleef Salvatore Puccio en José Joaquin Rojas voor.

Tot de laatste slotklim gebeurde er weinig. Astana had de leiding in het peloton en gaf de vroege vlucht alle ruimte om te strijden voor de overwinning. De groep omvatte vijf renners, namelijk Alessandro De Marchi (BMC), Salvatore Puccio (Team Sky), Mikael Cherel (Ag2r-La Mondiale), José Joaquin Rojas (Movistar) en Carlos Quintero (Team Colombia). In de mist reed De Marchi weg van zijn kompanen. De Marchi had tot nog toe een pechjaar, want hij had lange tijd last van een blessure. Nu redt hij zijn jaar nog enigszins met zijn tweede etappewinst in de Vuelta van zijn carrière.

In de favorietengroep bleef het lange tijd stil, maar op de steile wegen van de slotklim demarreerde leider Fabio Aru. Enkel Nairo Quintana kon volgen. Het bleek echter dat Aru zich enigszins had onderschat want even later keerden enkele favorieten terug. Tom Dumoulin zat daar niet bij. De Limburger kon het tempo niet bijbenen en eindigde enkele secondes achter de klimgeiten.

Quintana liep iets in op de andere klassementsrenners, maar van het tijdsverschil zal Aru niet wakker liggen. Tom Dumoulin blijft derde maar voelt de hete adem van Esteban Chaves en Rafal Majka in zijn nek.