Ploegentijdrit Vuelta telt alleen voor ploegenklassement

Ploegentijdrit Vuelta telt alleen voor ploegenklassement

De organisatie van de Vuelta heeft besloten dat de openingsetappe van de 70ste Ronde van Spanje, een ploegentijdrit van 7,4 kilometer tussen Puerto Banús en Marbella, niet zal meetellen voor het algemeen klassement. Het ploegenklassement zal wél worden opgemaakt.

Er ontstond gisteren veel ophef over het parkoers aan de Costa del Sol. Renners als Chris Froome en Nicolas Roche konden hun ogen niet geloven toen zij door het zand en over een houten brug moesten fietsen. Inmiddels heeft de organisatie van de Vuelta het parkoers geïnspecteerd en is men tot de conclusie gekomen dat de ploegentijdrit over de oorspronkelijke 'wegen' gereden zal worden, maar dat de tijden niet mee zullen tellen voor het algemeen klassement. Het ploegenklassement zal echter wel worden opgemaakt. Op dit moment lijkt het waarschijnlijk dat de eerste renner van de winnende ploeg toch de rode trui omgehangen krijgt, al heeft de organisatie hier nog niets over gezegd.

Ook zijn de starttijden inmiddels bekendgemaakt. MTN-Qhubeka opent morgenavond het bal. De formatie van ploegleider Michel Cornelisse bijt het spits af om 18:48, waarna vervolgens elke vijf minuten een ploeg zal vertrekken. Als laatste ploeg zal Katusha (foto) om 20:33 aan de start verschijnen.