Nieuwe fietsproducten: sportbril, remlicht en fietsapp

Nieuwe fietsproducten: sportbril, remlicht en fietsapp

Wieler Revue selecteert iedere maand de nieuwste producten voor de actieve fietser. Deze editie: 

§ Recon Jet

Recon-JetDe Recon Jet is volgens de maker ‘s werelds meest geavanceerde sportbril. Hij is namelijk uitgerust met een krachtige microcomputer, een full-color breedbeeldscherm en slechts 60 gram. Een ideale bril voor de duursporter die altijd zicht willen hebben op de prestaties en tegelijkertijd via foto’s en video’s de sociale netwerken wil onderhouden. Het unieke aan de Jet is dat alle ritinformatie aan de onderkant van de lens van de hoogwaardige gepolariseerde sportbril geprojecteerd wordt. Op het scherm tover je eenvoudig data als snelheid, afstand, hoogtemeters, hartslag, vermogen en je cadans tevoorschijn.

Adviesprijs: $ 699,-www.reconinstruments.com

 

§ SIGMA Brakelight

SigmaDe nieuwe Brakelight van SIGMA SPORT is een remlicht dat al bij een klein rukje aan de remhendel gaat branden en door de felle high power-led aangeeft dat je gaat remmen. Andere fietsers, vooral bij gezamenlijke fietstochtjes, maar ook auto’s worden gewaarschuwd en kunnen op tijd reageren. Het nieuwe remlicht is geschikt voor alle mechanische remmen met een remkabel. Met zijn 3x3 centimeter is dit onderdeel klein en onopvallend. Een minimaal extra gewicht van zes gram en een kort momentje voor de montage zorgen voor wat extra veiligheid.

Adviesprijs: € 12,95www.sigmasport.com

 

§ CycleWE

Niki Terpstra lanceert de app CycleWE. De huidige Nederlands kampioen op de weg is - samen met Bart Brentjens en Alex Zanardi - oprichter van de fiets-app. CycleWE maakt het mogelijk om je ritten te plannen, andere fietsers te ontmoeten en samen te gaan fietsen. Ontdek nieuwe routes, leer van andere fietsers en blijf gemakkelijk in contact met je fietsvrienden. Onder andere Bauke Mollema, Dylan van Baarle en Danny van Poppel maken al gebruik van de app. "Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen voor de sport die mij zo veel heeft gebracht", aldus Terpstra.

Adviesprijs: gratis (AppStore en Google Play)www.cyclewe.com