Transferupdate: Reichenbach, Mørkøv en Hesjedal

Transferupdate: Reichenbach, Mørkøv en Hesjedal

Sinds 1 augustus kunnen de renners in het peloton weer van ploeg veranderen. Wieler Revue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rij.

Zo heeft Alexander Kristoff een nieuwe meesterknecht bij Katusha, want Michael Mørkøv komt over van Tinkoff-Saxo. De Deen was nochtans al 7 jaar in dienst van de. overigens vaak van naam gewijzigde, ploeg maar voegt zich nu bij de andere grote Russische formatie. Als vervanger werd eerder al bekend dat Filippo Pozzato de overgang zal maken van Lampre-Merida naar de ploeg van Oleg Tinkov. De Italiaan moet Peter Sagan bijstaan in de jacht op overwinningen in de voorjaarsklassiekers.

Sowieso gebeurt er veel rond de paars-roze formatie uit Italië. Zo wordt Lampre herhaaldelijk gelinkt aan een nieuwe sprinter, en zouden Andrea Guardini (Astana) en Bryan Coquard (Europcar) hoog op de verlanglijst staan van de Italiaanse ploeg. Coquard gaf zelf eerder aan nog even te willen wachten, aangezien Europcar misschien nog een doorstart zal maken onder een andere naam. Guardini, die terug kan kijken op een redelijke Eneco Tour, lijkt dan ook een logischer alternatief.

Ook voor de grote rondes zou Lampre zich graag willen versterken, en naar verluidt is Ryder Hesjedal (foto) aangeboden bij de ploeg van Brent Copeland. De Giro-winnaar van 2012 zal niet verlengen bij Cannondale-Garmin en is dus op zoek naar een nieuwe ploeg. Lampre heeft echter nog niet toegehapt en lijkt zich te oriënteren op andere renners.

Een andere renner van Cannondale-Garmin, Dan Martin, lijkt zeer dicht bij een transfer naar Etixx-Quick Step. De Ier zou bij de Belgische formatie de vervanger worden van wereldkampioen Michal Kwiatkowski, die zijn heil bij Sky gaat zoeken. Martin zou, samen met Julian Alaphilippe, de troef moeten worden van de ploeg van Patrick Lefevre in de Ardennenklassiekers.

Sébastien Reichenbach heeft de hoge verwachtingen tot dusver niet in kunnen lossen. De Zwitser werd gezien als een potentiële topper in de grote rondes, maar ziet nu zijn contract niet worden verlengd bij IAM Cycling. Over belangstelling heeft Reichenbach echter niet te klagen: inmiddels heeft hij een contract getekent bij FDJ.

Het Nederlandse transfernieuws heeft vooral betrekking op de ploeg van Cannondale-Garmin. Wouter Wippert heeft daar inmiddels een contract getekend. De sprinter voegt zich zo bij de steeds groter worden Nederlandse enclave, aangezien ook Sebastiaan LangeveldDylan van Baarle en Tom Jelte Slagter hun contract bij de Amerikaanse formatie hebben verlengd. Vooral van Slagter is dit opvallend, aangezien hij gedurende de hele zomer met andere ploegen in verband werd gebracht.