Teunissen verliest leiding Tour de l'Ain, debuteert in Vuelta

Teunissen verliest leiding Tour de l'Ain, debuteert in Vuelta

Mike Teunissen heeft de leiderstrui in de Tour de l'Ain niet vast kunnen houden. De eerste rit in lijn werd gewonnen door Nacer Bouhanni, die daardoor ook de leiding in het algemeen klassement neemt.

De etappe van La Plaine Tonique à Montrevel-en-Bresse naar Sain-Vulbas was nagenoeg vlak, waardoor een massasprint onvermijdelijk was. Bouhanni bleek de sterkste in de tweede rit. Tennissen, winnaar van de proloog, eindigde als vierde. De Fransman kreeg vanwege zijn etappezege tien bonificatieseconden bijgeschreven, waardoor het verschil tussen de twee nu vijf seconden is.

Teunissen erkende na de etappe ruiterlijk dat Bouhanni een maatje te groot was geweest in de sprint. "Timo Roosen en Twan Castelijns zetten me perfect af in het wiel van Bouhanni, maar ik kwam uiteindelijk gewoon flink tekort. Toen Bouhanni aanging kon ik drie trappen aanklampen en vervolgens was hij weg. Misschien zit er nog wel wat rek in mijn sprint. Ik heb er nooit echt op getraind."

Vuelta-debuut

Voor Teunissen was er ook goed nieuws. Zijn ploeg LottoNL-Jumbo neemt de 22-jarige renner mee naar de Ronde van Spanje. Teunissen, een Limburgse eerstejaarsprof, heeft de afgelopen weken enkele opvallende resultaten geboekt. Hij won een kermiskoers in het Belgische Westrozebeke en werd kort daarna tweede in de Prudential Ride in Londen, waar hij nipt de sprint verloor van Jean-Pierre Drucker.

Welke renners de Nederlandse equipe nog meer naar Spanje meeneemt voor de Vuelta, is nog niet bekend.