Porte solo naar winst in Trentino

Porte solo naar winst in Trentino

Richie Porte was de beste klimmer in de Giro del Trentino-Melinda. De Australiër van Team Sky bleef in de 168 kilometer lange etappe tussen Arco en Brentonico Mikel Landa (Astana) en Damiano Cunego (Nippo-Vini Fantini) voor. Porte is tevens de nieuwe leider in Trentino.

Lasse Hansen (Cannondale-Garmin), Simone Sterbini (Bardiani-CSF), Mirko Tedeschi (Southeast), Alexander Evtushenko (Rusvelo), Rasmus Quaade (Cult Energy) en Lukas Pöstlberger (Tirol Cycling) verzorgden de vroege vlucht. Evtushenko moest op de Passo San Udalrico, de eerste beklimming van de dag, de rest al laten gaan. In het peloton kwam klassementsleider Cesare Benedetti (Bora-Argon 18) was dan al gelost uit het peloton.

Sterbini en Pöstlberger bleven op de Passo Santa Barbara met twee vooraan over. In het peloton nam Team Sky het tempo op zich, wat leidde tot een groep klassementsmannen van nog geen twintig man sterk. De koplopers werden gepakt en de favorieten maakten zich op voor de vier en een halve kilometer lange slotklim naar het Parco del Baldo.

Op twee kilometer van de top viel Richie Porte (Team Sky) aan. Mikel Landa (Astana) probeerde hem te volgen, maar werd al snel op een vijftiental seconden gereden door de Australiër. Porte kon in alle rust zijn handen in de lucht steken.