Terpstra haalt uit naar Tirreno-organisatoren

Terpstra haalt uit naar Tirreno-organisatoren

Niki Terpstra heeft zijn onvrede over de gang van zaken in de afgelopen twee etappes van de Tirreno-Adriatico kenbaar gemaakt. ,,Het is altijd hetzelfde met deze organisatie. Ze hebben schijt aan alles", is de Nederlander van Etixx-Quick Step duidelijk in het AD.

Zondag kregen de renners op de flanken van de 1614 meter hoge Monte Terminillo een heuse sneeuwstorm te verduren, al ging de regen pas in de laatste twee kilometer over in sneeuw. Gisteren kwam de regen de gehele dag met bakken tegelijk uit de hemel.

Koersorganisator RCS, die ook de parkoersen van de Giro d'Italia en Milaan-Sanremo uittekent, koos ervoor de wedstrijd gewoon door te laten gaan. Tot onvrede van Terpstra. ,,Het zou niet eens een discussie moeten zijn of we door moeten fietsen. Slaat nergens op. Als je een parkoers een half jaar van te voren bouwt en je zet in maart een finish op 1600 meter waar een skistation is, zou je dan sneeuw kunnen verwachten? Sommige dingen zie je toch aankomen? Het is altijd hetzelfde met deze organisatie. Ze hebben schijt aan alles. Een paar jaar terug was Milaan-Sanremo in de sneeuw in twee etappes. En vorig jaar de Giro."

Terpstra besloot gisteren bij de eerste finishpassage in Porto Sant'Elpidio af te stappen met het oog op de klassiekers. Er was toen nog één lokale omloop te rijden.