Nibali gaat voor eindzege in Oman

Nibali gaat voor eindzege in Oman

Vincenzo Nibali wil al vroeg in het jaar zijn eerste seizoenszege veiligstellen. Tijdens de Ronde van Oman (17-22 februari) gaat de Italiaanse Tourwinnaar van 2014 voor de eindzege, maar vooral de koninginnenetappe naar de jaarlijks terugkerende Green Mountain is een doel op zich  ,,Ik hoop daar net als in 2012 te winnen, maar ik weet dat ik met sterke tegenstanders zal moeten afrekenen."

Die concurrentie bestaat vooral uit Alejandro Valverde (Movistar), Tejay van Garderen (BMC) en Rafal Majka (Tinkoff-Saxo). Verder prijken de namen van onder anderen Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) en Arnaud Démare (FDJ.fr) op de presentielijst.

Nibali's trainer, Paolo Slongo, waarschuwt de concurrentie voor de goede vorm waarin zijn pupil nu al steekt: ,,Vincenzo heeft zich nu beter voorbereid dan vorig jaar. Dit seizoen zal hij niet tot juni en het Italiaans kampioenschap wachten om zijn eerste overwinning binnen te halen. Het kan zomaar al raak zijn in de Ronde van Oman."

Etappeschema

Etappe 1 (Dinsdag 17 februari):  Bayt Al Naman Castle - Al Wutayyah (161 km)

Etappe 2 (Woensdag 18 februari): Al Hazm Castle - Al Bustan (195 km)

Etappe 3 (Donderdag 19 februari): Al Mussanah Sports City - Al Mussanah Sports City (158 km)

Etappe 4 (Vrijdag 20 februari): Sultan Qaboos Grande Mosque - Jabal Al Akhdhar/Green Mountain (189 km)

Etappe 5 (Zaterdag 21 februari): Al Sawadi Beach - Ministry of Housing (151 km)

Etappe 6 (Zondag 22 februari): Oman Air - Matrah Corniche (133 km)