Wiggins wil op zoek naar 'de nieuwe Wiggins'

Wiggins wil op zoek naar 'de nieuwe Wiggins'

Bradley Wiggins gaat met zijn nieuw op te richten opleidingsteam op zoek naar de nieuwe Bradley Wiggins of Chris Hoy, schrijft The Telegraph. Dat zei hij tijdens het Festival of Marketing congres in London, waar Sir Bradley een van de sprekers was. Hoewel de deal met Team Sky officieel nog niet rond is, sprak de Tourwinnaar van 2012 tijdens het congres over het op te richten opleidingsteam.

,,Ik zou het geweldig vinden om volgend jaar mijn eigen opleidingsteam te hebben. In de basis zal dat gebeuren met de jongens waar ik in Rio goud mee wil winnen." Wiggins doelt daarmee op zijn terugkeer naar de baan tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. ,,Op de lange termijn zal ik op zoek gaan naar de nieuwe Bradley Wiggins of Chris Hoy. Ik zou mij daar de komende tien jaar op kunnen storten. Het is waar de start van zo'n team echt om draait: de roots, de toekomst van de sport en de zoektocht naar een nieuwe kampioen."

Hoe het programma van Wiggins er volgend jaar uit ziet is niet bekend, maar hij geeft aan op zoek te zijn naar een doel op de lange termijn: ,,Op dit moment zijn we in gesprek met Team Sky. Ik wil gaan voor die vijfde gouden medaille in Rio." Deelname aan een van de grote rondes is daarmee zo goed als uitgesloten.