Tim Wellens verlengt bij Lotto Belisol

Tim Wellens verlengt bij Lotto Belisol
  • Tim Wellens Tim Wellens

Tim Wellens heeft zijn contract bij Lotto Belisol met één jaar verlengd, tot eind 2015. De 23-jarige renner reed de afgelopen weken de Giro, zijn eerste grote ronde. Hierin maakte hij een sterke indruk, met als beste resultaten twee keer een tweede plek in een etappe.

Midden 2012 tekende Wellens zijn eerste profcontract bij de Belgische formatie. ,,Als jonge Belg kan je bij geen betere ploeg terechtkomen. Ik krijg een heel mooi wedstrijdprogramma voorgeschoteld en de ploeg geeft me enorm veel kansen. Lotto Belisol geeft me tijd om te groeien. Dat waren de voornaamste motivaties om bij te tekenen."

Teammanager Marc Sergeant is opgetogen over de contractverlenging van zijn pupil. ,,Het was de bedoeling dat we in 2014 van Tim een groei zouden zien in zijn prestaties en ik denk te mogen stellen dat hij bevestigt wat wij van hem verwachtten. Hij heeft bij momenten zelfs grote stappen gezet. Dat is tijdens de Ardense klassiekers en de Giro goed tot uiting gekomen. De twee tweede plaatsen in de Giro zijn mooie beloningen. De komende jaren zullen wij met hem moeten bekijken en uitmaken waar zijn mogelijkheden liggen, zowel op vlak van eendagswedstrijden als in het rondewerk."