Savio: 'Top-tien voor Hoogerland of Pellizotti'

Savio: 'Top-tien voor Hoogerland of Pellizotti'

Nederlands kampioen Johnny Hoogerland is samen met Franco Pellizotti de kopman van Androni Giocattoli-Venezuela in de komende Giro d'Italia, die op 9 mei in Belfast begint. ,,Ons doel is om de Giro te eren en zoals altijd te bewijzen dat we terecht zijn uitgenodigd. Daarnaast willen we een rit winnen en Pellizotti of Hoogerland bij de top-tien in het eindklassement krijgen", zo laat teamchef Gianni Savio aan Wieler Revue weten.

Hoogerland wordt rustig gebracht door Savio. ,,Bewust heb ik hem niet Sanremo laten rijden, daar was hij conditioneel nog niet aan toe en dat zou hem hebben geschaad. Eerder had hij in Camaiore wel een lange vlucht opgezet, maar daarna was hij in de Strade Bianche en Roma Maxima afgestapt, dus mij leek het beter geen Sanremo te rijden."

 [button url='http://webshop.pijpermedia.nl/winkel/los-nummer-wieler-revue/giro-special-2014/' size='small' style='pink'] Bestel de Wieler Revue Giro-Special[/button]

Kenny van Hummel rijdt geen Giro, maar Savio is wel vol lof over de sprinter. ,,Van Hummel is een goed renner en een groot mens. Ik heb Kenny de eerste maanden beter leren kennen omdat ik de koersen volgde die hij reed. In Maleisië heeft hij indruk op me gemaakt, hij viel de tweede dag in de sprint en haalde zijn been behoorlijk diep open. De volgende dag wilde hij toch al weer mee sprinten, werd vijfde, en een paar dagen later won hij vóór zijn landgenoot Theo Bos, en vóór Chicchi en de snelle Guardini. Hij heeft die dagen grote wil en doorzettingsvermogen getoond, gestreden om resultaat te halen. Hij heeft ook charisma tegenover zijn ploegmaats, hij weet ze te instrueren in de koers."