Tokio | Johnny Hoogerland krijgt felicitaties voor olympisch goud 'broer' Jeffrey Hoogland

Ze lijken toch ook niet echt heel veel op elkaar.

johnny hoogerland jeffrey hoogland

Robert Gesink krijgt door niet-wielermensen vaak dezelfde achternaam als de legendarische judoka Anton Geesink aangemeten - met dubbel e dus. Maar het staaltje naamverwarring dat gisteren bij Johnny Hoogerland in de app belandde is nog wel even van een andere orde.

De oud-prof van onder andere Vacancesoleil en Roompot werd namelijk door een vage bekende (we hopen tenminste dat het geen echte vriend is...) gefeliciteerd met de gouden medaille van zijn broer Jeffrey. Daarbij werd dus Jeffrey Hoogland bedoeld, die het samen met Harrie Lavreysen, Roy van den Berg en Marthijs Büchli het goud veroverde op de teamsprint.

Zelfs na een ietwat sarcastisch appje terug viel het kwartje nog niet bij degene die Hoogerland feliciteerde. Ze lijken natuurlijk ook wel heeeeel erg op elkaar - toen Hoogerland nog op profscherpte stond, paste hij vermoedelijk bijna in één bovenbeen van Hoogland - en met de Zeeuwse tongval bij de één (HoogERland) en de Twentse tongval bij de ander (Hoogland) kunnen we ons de verwarring goed voorstellen...