Dries Devenyns naar Argos-Shimano

Dries Devenyns naar Argos-Shimano
  • Dries Devenyns Dries Devenyns

Dries Devenyns verdedigt in het wielerjaar 2014 de kleuren van Argos-Shimano. De Belg komt over van Omega Pharma-Quick Step, waar hij niet kon rekenen op contractverlenging. Hij boekte met een etappezege in de Ronde van Oostenrijk in 2009 zijn enige profzege. Dat meldt de ploeg zelf op haar website.

,,We zien Dries als een allround renner en een fantastische toevoeging op verschillende facetten van ons team'', spreekt teammanager Iwan Spekenbrink. ,,Hij is een coureur die een belangrijke rol kan spelen voor onze kopmannen, maar heeft ook zelf al laten zien dat hij leider van de ploeg kan zijn. Dat bewees hij onder meer in kassei- en heuvelklassiekers, als in etappekoersen.

Ook Devenyns zelf toont zich content met zijn nieuwe contract: ,,In de gesprekken met de ploeg had ik een heel erg goed gevoel. De kernwaardes van het team liggen dicht bij mijn eigen filosofie over de toekomst van het wielrennen. Ik ben onder de indruk van Argos-Shimano dit seizoen. Je zag de ploeg groeien als collectief en daar wil ik graag deel van uitmaken. Het team maakt nog elk jaar stappen en ik kijk er naar uit om ervaring mee te nemen en te werken met de vele jonge talenten die de ploeg rijk is. Als ik voor mezelf spreek, kan ik nog groeien en leren van de structuur die het team rondom de renners bouwt.''