Sénéchal: 'Het is een dag die ik nooit meer ga vergeten'

Florian Sénéchal boekte in Le Samyn zijn eerste profzege. De Fransman bezorgde Deceuninck-Quick Step alweer de viertiende overwinning van het seizoen.

Senechal
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Florian Sénéchal Florian Sénéchal

"Iedereen vertelde me dat ik ging winnen, dus begon ik er ook in te geloven", vertelde Sénéchal, die op de kasseienstroken minstens de evenknie was van Niki Terpstra en Lars Boom. "Ik had een fantastische ploeg rond mij. Ze werkten de hele dag en hadden vertrouwen in me. Tim, Rémi en Pieter waren fantastisch. Ik deed geen trap te veel, wat ik andere jaren nog wel eens deed."

Sénéchal deed nog een poging zijn medevluchters achter te laten op de kasseien, maar speculeerde uiteindelijk toch op een sprint. "Ik voelde me erg sterk en het pakte fantastisch uit voor mij en de ploeg. Le Samyn is zo'n mooi wedstrijd en ik ben zo blij dat ik gewonnen heb in deze koers. Het is een cadeau voor mijn vrouw Margot, die vandaag (gisteren, red.) jarig is. Ze vertelde me aan de start dat ze graag zou zien dat ik won en ik ben blij dat ik dat waar heb kunnen maken. Het is een geweldige dag die ik zeker niet meer ga vergeten."