Andrea Tafi aast op comeback in Parijs-Roubaix

Een opvallend bericht vanmorgen: Andrea Tafi overweegt op 52-jarige leeftijd zijn comeback te maken in Parijs-Roubaix, het Monument dat hij in 1999 wist te winnen.

Tafi

Tegen La Gazzetta dello Sport doet Tafi, die in zijn loopbaan ook onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije wist te winnen, zijn verhaal. "Een onmogelijke wens? Misschien, maar ik wil het gaan proberen. Ik hoef niet een heel seizoen mee te doen, maar Parijs-Roubaix rijden is mijn doel. Ik heb al contact gehad met Italiaanse en Belgische ploegen. Maar voorlopig is het nog niet concreet."

Hoe bereikbaar de droom van Tafi is, is lastig in te schatten. Maar dat hij Parijs-Roubaix, in wat voor hoedanigheid dan ook, gaat rijden is duidelijk. "Wanneer niemand mij een contract aanbiedt, dan is dat zo. We gaan in ieder geval de weg naar Parijs-Roubaix laten zien op sociale media en in een documentaire."

Tafi vertelt verder dat hij nog veel uren op de fiets doorbrengt. "Ik rijd nog ruim achttienduizend kilometer per jaar en weeg rond de tachtig kilo. Mijn Italiaanse kampioenstrui uit 1998 past nog prima." Tafi zette een punt achter zijn loopbaan in 2005, toen hij uitkwam voor Saunier Duval. Hij eindigde dat jaar als 42ste in Parijs-Roubaix.