Team Sunweb voegt Hirschi (20) en Pedersen (22) toe aan ploeg

Marc Hirschi en Casper Pedersen zijn twee namen die de ploeg van Team Sunweb komend jaar versterken.

Sunweb
  • Team DSM Team DSM
  • Marc Hirschi Marc Hirschi
  • Casper Pedersen Casper Pedersen

Dat maakte de WorldTour-formatie die op Duitse licentie rijdt bekend in een persbericht. Marc Hirschi komt over van de beloftenploeg van Team Sunweb, terwijl de Deen overkomt van Aqua Blue Sport. De Ierse ploeg trok een aantal weken geleden de stekker uit de ploeg, nadat er geen nieuwe sponsor kwam om de ploeg langer in leven te houden.

Hirschi is geen onverwachte naam om de overstap te maken. Van de talenten van het Development Team Sunweb reed de pas net 20-jarige Zwitser de meest constante resultaten bij elkaar. Tussen de profs werd hij vierde in de Tour de l'Ain, waarna een tiende plaats in de Tour de Savoie Mont Blanc en een tweede stek in de Tour Alsace volgden. Tussendoor werd Hirschi ook Europees kampioen op de weg voor beloften en vijfde in de tijdrit.

Pedersen reed pas dit jaar voor Aqua Blue Sport en viel dit jaar het meest op door het jongerenklassement in de Vierdaagse van Duinkerken te winnen. Vorig jaar maakte de Deen in eigen land mooi weer door in de eerste rit een sprintend peloton voor te blijven, de leiderstrui mee te nemen en uiteindelijk derde te eindigen in het algemeen klassement.   

Beide renners hebben een contract getekend tot eind 2021.