decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Duitsers behouden leiding in Zesdaagse van Rotterdam

Ook na dag vier voert het Duitse duo Kluge/Grasmann het koppelklassement van de Zesdaagse van Rotterdam aan. 

De Nederlands-Belgische tandem Groenewegen-Van Hoecke had weinig last van het vroege tijdstip waarop de Zesdaagse gisteren aanving. Ze beukten zich een weg naar de punten in de koppelkoers. In de koppelafvalling gingen de grote namen er snel af. Ligthart-Kreder en Asselman-Havik bleven over. De Roompot-mannen lieten Asselman en Havik het werk doen en kwamen in de laatste sprint pas laat langszij.

Hansen-Mørkøv pakte de koppeltijdrit. Een welkome overwinning, want 'Danish Dynamite’ ging over de tweehonderd punten heen en kreeg daarmee een ronde bonus. Ze kruipen langzamerhand naar de Duitse koplopers toe. De komende twee dagen zullen zij er ongetwijfeld alles aan doen om de Duitsers te achterhalen.

Het was gisteren ook een goede dag voor de topfavorieten Terpstra en Mouris. Ze wonnen de Wooning koppelkoers en maakten bovendien een ronde goed. Doordat De Ketele-De Pauw een ronde pakte in de koppelkoers, realiseerde Stroetinga-Van Baarle dat er werk aan de winkel was. In de klassementwedstrijd vocht het koppel voor elk punt. Ook probeerde Stroetinga weer een ronde te pakken. Helaas voor het Vlasman-team was het peloton goed georganiseerd en reageerde alert. De Denen Hansen en Mørkøv haalden de overwinning voor de neus van Van Baarle-Stroetinga weg. Wel liep het duo in op de nummer 3 van het klassement, De Ketele-De Pauw.

Zesdaagse van Rotterdam 2017 (stand na dag 4) 1. Roger Kluge – Christian Grasmann 138 pt

+ 2 rondes 2. Lasse Norman Hansen – Jesper Mørkøv 202 pt

+ 3 rondes 3. Kenny De Ketele – Moreno De Pauw 177 pt 4. Wim Stroetinga – Dylan van Baarle 135 pt 5. Niki Terpstra – Jens Mouris 101 pt 6. Pim Ligthart – Raymond Kreder 100 pt 7. Andreas Müller – Andreas Graf 25 pt

+ 4 rondes 8. Jesper Asselman – Yoeri Havik 141 pt 9. Nick Stöpler – Melvin van Zijl 90 pt

+ 5 rondes 10. Dylan Groenewegen – Gijs Van Hoecke 98 pt

+ 6 rondes 11. Corentin Ermenault – Morgan Kneisky 45 pt

+ 7 rondes 12. Albert Torres – Sebastian Mora Vedri 87 pt

+ 28 rondes 13. Killian Michiels – Matthias van Beethoven 15 pt

Foto: Cor Vos