decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Zijlaard: "Wielerfan heeft Zesdaagse van Rotterdam ontdekt"

Wedstrijdleider Michael Zijlaard is een tevreden man na de slotavond van de Zesdaagse van Rotterdam. "De wielerfan heeft de Zesdaagse van Rotterdam duidelijk ontdekt."

Roger Kluge en Christian Grasmann hebben op indrukwekkende wijze de 35e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. Maar liefst 34.800 wielerfans waren in Ahoy getuige van ongekend hardrijden op de baan. Met onder meer een nieuw baanrecord van Matthijs Büchli en een bijzonder spannende dernyfinale.

"We hebben opnieuw ingezet op het sportieve aspect van de zesdaagse", zegt wedstrijdleider Michael Zijlaard. "We wilden strijd en die hebben we gekregen. Er is misschien wel nooit zo hard gereden in Ahoy. In de zesdaagse zelf maar ook op de sprint met een fabuleus nieuw baanrecord van Matthijs Büchli. Mooiste compliment voor ons is wellicht dat na de drukbezochte eerste dagen de finaleavond, die voor het eerst ook live te volgen was via Eurosport, in een uitverkochte Ahoy Arena werd verreden. Dat is deze eeuw nog niet gebeurd. De wielerfan heeft de Zesdaagse van Rotterdam duidelijk ontdekt."

Voor organisator Rotterdam Ahoy waren meerdere hoogtepunten te noteren. WOONING Badkamers en Keukens werd de nieuwe naamgevende sponsor, WielerPlaza - de driedaagse wielerbeurs op vrijdag, zaterdag en zondag - toonde zich met een uitverkochte beursvloer een vaste waarde en ook het spel van de Nederlandse Loterij waarbij men de uitslag van de Wooning koppelkoers van de dag kon raden, bleek een schot in de roos. Het bedrijfsleven weet eveneens de weg naar Ahoy weer helemaal te vinden getuige de groei van het zakelijke middenterrein.

"We hebben met onze wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep en het gehele organisatieteam vanuit Ahoy, de vrijwilligers en onze sponsors de afgelopen jaren gebouwd aan een revival van het fenomeen zesdaagse en hebben met deze editie laten zien dat baanwielrennen vele wielerharten weer sneller heeft laten kloppen, aldus Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy.

Foto: Cor Vos