Gonzalo Serrano verrast met zege in tweede rit Ruta del Sol

Gonzalo Serrano heeft de tweede etappe in de Ruta del Sol gewonnen. De renner van Caja Rural-Seguros draaide alle favorieten een loer. Jakob Fuglsang blijft de leider in het algemeen klassement.
Serrano

Wederom stond er een vrij lastige etappe op het programma in het zuiden van Spanje. De finish was namelijk getrokken op een heuveltje van 1,3 kilometer aan 7,2 procent. Een sterke kopgroep reed al vroeg in de koers weg. Taco van der Hoorn, Matthew Holmes, Jérome Cousin en Alexis Gougeard kleurden de dag. Na een lange achtervolging maakte ook de Colombiaan Juan Felipe Osorio de oversteek. Zij kregen een maximale voorsprong van zo'n zeven minuten, maar mochten nooit echt dromen van de dagzege.

Uiteindelijk was het Van der Hoorn die op de laatste langere beklimming van de dag als laatste werd opgeraapt door het peloton, waar op dat moment flink werd aangevallen. Onder anderen Louis Vervaeke, Tomasz Marczynski en Brandon McNulty probeerden een sprint bergop te vermijden, maar door het werk van vooral Movistar en Bahrain-Merida werd hun aanval ook tenietgedaan. Het zou aankomen op de slotheuvel. Daarin gebeurde een tijdlang niets. Totdat Serrano ten aanval trok. De Spanjaard, eerder dit jaar al winnaar van de bergtrui in de Ronde van Valencia, sloeg direct een groot gat. Serrano viel nooit stil en de favorieten strandden in zijn wiel. Juan José Lobato en Dylan Teuns eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

  • Jakob Fuglsang

Laatste nieuws