Vluchter Anthony Perez wint eerste rit Tour du Var

Anthony Perez heeft vanuit de vroege vlucht de eerste etappe van de Tour du Var gewonnen. Hij bleef Anthony Turgis en Michael Storer voor.
Perez

De eerste rit was niet makkelijk, want het ging heel de dag op en af. Bovendien was de finish getrokken op een heuveltje in de parfumstad Grasse. Vier renners kozen het hazenpad: Perez, Reinhardt Janse van Rensburg, Turgis en Nigel Ellsay. Achter hen waren het de mannen van Team Arkéa-Samsic, de ploeg van Nairo Quintana, die het heft in handen nam in het peloton. Toen de vluchters met twintig kilometer nog een voorsprong hadden van een kleine vier minuten deden ook Ag2r-La Mondiale en EF Pro Cycling een duit in het zakje.

Ellsay kon het ondertussen niet bolwerken om vooraan te blijven. Op het heuvelachtige parkoers moest ook Janse van Rensburg zijn tweede medevluchters laten gaan en omdat het peloton te laat kwam zou het dus uitdraaien op een strijd tussen twee Fransen. Van de twee was het Perez die de sterkste was. Hij bleef Turgis net voor. Achter hen strandde Storer van Team Sunweb op een derde plaats. Perez is logischerwijs ook de eerste leider.

  • Anthony Perez
  • Michael Storer

Laatste nieuws