Chris Froome keert terug: 'Een enorme opluchting'

Chris Froome is terug in competitie. In de UAE Tour maakt hij zijn rentree na zijn zware blessure die hij opliep tijdens de verkenning van de tijdrit van het Critérium du Dauphiné.

Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Bij zijn crash in de Dauphiné liep Froome zware verwondingen op. Het verdicht was hard: gebroken ribben, een gebroken dijbeen, gebroken elleboog en zelfs breuken in zijn nek. Bloed, zweet en tranen kostten zijn herstel, maar in de UAE Tour is de viervoudig-winnaar van de Tour de France terug. "Dit voelt als een immense opluchting", vertelde hij in aanloop naar de rittenkoers. "Het zal erg deugd doen om weer gewoon in het peloton te rijden. Het voelt na zo'n crash als een soort van tweede kans op opnieuw prof te zijn."

Begin dit jaar deden er geruchten de ronde dat het herstel van Froome niet goed verliep. De Brit sprak dat direct tegen. "Het jaar is tot dusver bijzonder goed verlopen, maar ik zit nog vrij ver van mijn niveau van voor de crash. Het zal nog een poos duren vooraleer ik dat vormpeil weer haal. De UAE Tour is een goede manier om mijn seizoen te starten. In 2019 wilde ik al graag rijden, maar miste ik de koers. Het wordt een goede test om te zien hoe de benen reageren. Hopelijk kan ik iets voor het team betekenen."

Nieuws
  • Cor Vos