Groenewegen zegeviert in vierde rit UAE Tour

Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe in de UAE Tour gewonnen. In de sprint was hij duidelijk de sterkste van allemaal.

Groenewegen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Na het huzarenstukje van Adam Yates op Jebel Hafeet was het woensdag weer aan de sprinters, die in overvloed aanwezig zijn in de UAE Tour. Caleb Ewan en Pascal Ackermann wonnen al een rit, maar Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en Sam Bennett moeten nog van die hatelijke nul afkomen willen ze van de UAE Tour een succes maken. Dat het voor de sprinters was vandaag, was te zien aan de samenstelling van de kopgroep. Met Will Clarke en Veljko Stojnic kozen slechts twee renners de aanval.

Na de laatste tussensprint zat de inspanning van Stojnic erop en ging Clarke in zijn eentje verder. In het peloton was het een tijdje onrustig door de onstuimige wind, maar gebeurde er uiteindelijk weinig. Clarke wist nog een extra voorsprong bijeen te rijden, maar de eenzame vluchter van Trek-Segafredo zou nooit in de buurt komen van de overwinning. Daar waren de belangen namelijk te groot voor. Deceuninck-Quick Step had lange tijd controle over het peloton, maar in de absolute slotfase werd die overgenomen door Team Jumbo-Visma.

Tony Martin en Jos van Emden deden flinke beurten op kop, maar de sprint naar de laatste bocht zorgde ervoor dat er een aantal ploegen overheen kwam. Vooral Mitchelton-Scott deed in dienst van de jonge Kaden Groves goed werk. Groenewegen wist zich echter te handhaven voorin en had vrije ruimte om te sprinten. In korte tijd reed hij Bennett voorbij. Gaviria kwam nog dichtbij, maar de Colombiaan kon niet meer over de Amsterdammer heen komen. Voor Groenewegen is het zijn derde overwinning van het seizoen.

Nieuws
  • Cor Vos