Groenewegen: 'Deze overwinning doet deugd'

Dylan Groenewegen boekte in de vierde rit van de UAE Tour zijn derde overwinning van het seizoen. De Amsterdammer hield de nodige topsprinters achter zich.

Groenewegen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

"Deze doet deugd", vertelt Groenewegen op de website van zijn ploeg Team Jumbo-Visma. "Ik klop hier de gehele sprinttop. Dat is lekker winnen. In de eerste etappe reed ik wellicht de snelste sprint van allemaal, maar zat ik niet goed gepositioneerd. Daardoor moest ik van te ver komen. Vandaag was het een totaal andere sprint. De jongens hebben een perfecte lead-out gedaan. Het was een hectische finale, maar echt iedereen heeft zijn steentje bijgedragen."

In de slotfase namen Tony Martin en Jos van Emden het heft in handen. Beide hardrijders deden flinke beurten op kop van het peloton. Daarnaast bleken ook Timo Roosen en de Duitser Christoph Pfingsten van groot belang in de finale. Groenewegen: "We kwamen pas in de laatste drie kilometer naar voren vanwege de tegenwind. Christoph heeft het oog om mij in de juiste positie af te zetten. Daarna timede ik mijn sprint perfect. Ik ben blij dat ik het werk van de ploeg heb kunnen afmaken."

Nieuws
  • Cor Vos