Stuyven spreekt van mooiste zege uit loopbaan

Jasper Stuyven won al een etappe in de Ronde van Spanje en Kuurne-Brussel-Kuurne. Daar kwam vandaag Omloop Het Nieuwsblad bij. "Het is de mooiste zege van mijn loopbaan."
Stuyven

Dat vertelde de Belg van Trek-Segafredo direct na de koers, waar hij Yves Lampaert in de sprint naar een tweede plaats had verwezen. "Gisteravond had ik tegen de jongens verteld dat we attent vooraan moesten rijden, zeker met dit onstuimige weer. Ik denk dat de focus er was van start tot finish. Ik denk dat het van voren rijden geloond heeft vandaag."

In de sprint ving Stuyven zijn landgenoot Lampaert op. Geoorloofd, maar op het randje. "Ik zag Yves links van mijn wiel zitten. Ik heb hem laten komen. Ik denk dat ik op een goede manier de deur dicht doe. Niet volledig. Dat is een sprint, denk ik. Er is in mijn ogen geen overdreven fout gebeurd. Ik wilde vandaag met de ploeg laten zien dat het slechte vorige jaar een misstap was. Dat het niet de normale gang van zaken was. Het doet heel veel deugd om in de openingsklassieker te laten zien dat ik er sta.”

  • Jasper Stuyven

Laatste nieuws