Team Sunweb: 'Wij volgen de Italiaanse autoriteiten'

De bal wat betreft doorgang van de komende koersen lijkt nu bij de Italiaanse autoriteiten te liggen. RCS-directeur Mauro Vegni heeft al aangegeven dat hij het advies van de regering zal opvolgen. Bij Team Sunweb doen ze hetzelfde.
Sunweb

Vegni vertelde te vrezen dat de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo afgelast zullen worden. "Indien de aanbevelingen van het wetenschappelijk comité, om 30 dagen geen evenementen te organiseren, worden aangenomen door de regering, zijn we genoodzaakt om de wedstrijden af te gelasten." Bij EF Education First wachtten ze de beslissing van de regering niet af en hebben ze de UCI gevraagd om geen straf op te leggen bij afwezigheid in Italië. WorldTour-ploegen zijn namelijk genoodzaakt te starten in WorldTour-koersen.

Bij Team Sunweb vertrouwen ze op de beslissing van de Italiaanse autoriteiten, zo vertelt ploegleider Marc Reef tegen het Algemeen Dagblad. "Toscane is voorlopig nog 'groen gebied'. Wij volgen en vertrouwen wat dat betreft de Italiaanse autoriteiten. Uiteraard staan we continu met elkaar in contact om de laatste nieuwsontwikkelingen te volgen. Het is niet aan ons om er een streep door te zetten. Zolang de koers doorgaat, hebben we ook startplicht." Veertien artsen van wielerploegen hebben in een petitie gevraagd om een streep te zetten door de koersen in Italië.

  • Team Sunweb

Laatste nieuws