Andersen bezorgt Team Sunweb tijdritzege in Parijs-Nice

Soren Kragh Andersen heeft de vierde etappe in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Deen was de snelste in de tijdrit. Leider Maximilian Schachmann werd tweede en deed uitstekende zaken voor het algemeen klassement.

Andersen
  • Team DSM Team DSM
  • Maximilian Schachmann Maximilian Schachmann

Het eerste gedeelte van de tijdrit was heuvelachtig en het eerste tussenpunt was getrokken op de top van een listig heuveltje. Het was dan ook niet gek dat aan het eerste tussenpunt de goede klimmers boven kwamen drijven. Leider Schachmann noteerde na 6,5 kilometer de beste tijd. De Duitser deed iets langer dan tien minuten over het eerste gedeelte van de tijdrit. Verder deden ook onder anderen Dylan Teuns en Pello Bilbao het uitstekend. Vooral de Belg verloor iets van zijn pluimen in het tweede gedeelte van de tijdrit.

Thomas De Gendt stond een tijdje bovenaan aan de streep en zag onder andere landgenoot Victor Campenaerts niet aan zijn tijd komen. Het woord was vervolgens echter aan de Denen. Eerst dook de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne, Kasper Asgreen, nipt onder de tijd van De Gendt. Lang kon Asgreen niet genieten van zijn leidende positie, want Kragh Andersen was liefst twaalf seconden sneller dan Asgreen.

In het vervolg kon nog maar één renner de toptijd van de renner van Team Sunweb bedreigen en dat was Schachmann. In het tweede gedeelte verloor de Duitser echter de nodige seconden op Andersen. Aan de streep kwam Schachmann een aantal seconden te kort, waardoor hij als tweede eindigde en Andersen een prachtige tijdritzege boekte. Schachmann deed wel uitstekende zaken voor het algemeen klassement. Hij staat 58 seconden voor op Andersen, die over het algemeen een stuk minder bergop gaat dan Schachmann.

Nieuws
  • Cor Vos