Parijs-Nice eindigt zaterdag, Bahrain-Mclaren niet van start

Terwijl koersen achter elkaar worden afgelast, wordt er in Parijs-Nice nog 'gewoon' gekoerst. Na overleg is besloten de etappe van zondag te schrappen. Bahrain-McLaren gaat desondanks niet meer van start vandaag.

Bahrain

"Vanwege de toegenomen gezondheidsrisico's hebben we na overleg met de renners, de medische staf en andere betrokkenen besloten om zo snel mogelijk huiswaarts te keren", schrijft Bahrain-McLaren in een verklaring. Met Dylan Teuns had Bahrain-McLaren de nummer zes van het algemeen klassement in de gelederen. De Belg stond op ruim een minuut van leider Maximilian Schachmann.

Bahrain-McLaren was niet de enige ploeg met zorgen. In een brief van wielervakbond CPA zeiden renners zich zorgen te maken om na Parijs-Nice niet naar huis te kunnen. Er werd gestemd over de doorgang. Elf ploegen wilden verder, terwijl vijf teams wilden stoppen. Na de stemming is besloten om na de etappe van zaterdag te eindigen. "De organisator en overheden zijn akkoord over de verderzetting van Parijs-Nice”, klinkt het. “Zij geloven dat alle maatregelen om deze epidemie in te perken genomen zijn. De organisator houdt echter ook rekening met de vragen van de renners en ploegen. Daarom is beslist om Parijs-Nice zaterdag te laten eindigen.”

Nieuws
  • Cor Vos