Oliver Naesen trainde gisteren 365 kilometer: 'Je moet je amuseren'

Oliver Naesen is één van die renners die probeert er het beste van te maken in de huidige situatie. Gisteren zette onze zuiderbuur de wekker om 365 kilometer te gaan fietsen. Sporza peilde vandaag zijn stemming: "Of ik goed geslapen heb? Fantastisch!"

Oliver Naesen trainde gisteren 365 kilometer: 'Je moet je amuseren'
  • Oliver Naesen Oliver Naesen

Ook voor Naesen zijn het woelige tijden, vertelt hij tegen Sporza. Het weerhield hem er niet van om een monstertocht te maken. “Ik had het eigenlijk echt wel nodig. Als je je gsm vastpakt of naar tv kijkt, dan hoor of zie je alleen maar zaken over het coronavirus. Dat is niet fijn.”

12 uren fietsen, 40 minuten pauze

“We hebben 12 uur gefietst en zo’n 40 minuten gepauzeerd", vertelt Naesen. "We hebben 3 keer bij een bakker gestaan. De intensiteit was echt laag. Je fietst en babbelt, we hebben nooit opgetrokken na een bocht. Alle energie komt van je lichaamsvet. Je hoeft dan niet veel te eten. Ik heb geen honger gehad gisteren, ook gisterenavond niet. Tijdens de training heb ik 3 Berlijnse bollen en enkele gelletjes gegeten. Ik profiteer er van, ja, maar gisteren heb ik ook 8.000 calorieën verbruikt."

Volgens Naesen is het nu allemaal anders dan anders. "Normaal train je nu met veel vuur en met het mes tussen de tanden. Je knalt elke brug en elk bergje op. En als iemand uit je groepje gelost wordt, dan blijft die persoon achter. Nu is het 'novembermodus'.”

Goed geslapen

Ondanks alle corona-zorgen heeft Naesen vannacht wel heerlijk geslapen, vertelt hij. Dat is natuurlijk ook niet geheel verwonderlijk. "Ik viel als een baksteen in slaap. Ik ben gisterenavond zelfs in de zetel in slaap gevallen. Het was een zalig nachtje."

Tot slot komt Naesen nog terug op de kalenderperikelen die ontstaan, nu een groot deel van de voorjaarskoersen is afgelast of uitgesteld. "Ik hoop op de klassiekers in het najaar. Normaal gezien zou het ondenkbaar zijn om het seizoen te verlengen, maar ik kan me niet inbeelden dat er een klassieke renner bestaat die nu zegt: laat maar zitten", zegt de 29-jarige renner van AG2R, die ook nog een suggestie heeft: "Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen in hetzelfde weekend? Dat is toch een ander peloton."

Nieuws
  • Cor Vos