Milaan-Sanremo fietsen vanuit je woonkamer? Pik virtueel aan bij enkele oud-winnaars

De 'echte' Milaan-Sanremo gaat morgen dan wel niet door, je kunt de finale wel virtueel rijden. Tacx en Garmin hebben een event aangemaakt, waarbij je de laatste 57 kilometer van La Primavera rijdt. Leuk detail: oud-winnaars Filippo Pozzato, Vincenzo Nibali en Mauricio Fondriest hebben aangegeven mee te doen.

Milaan-Sanremo fietsen vanuit je woonkamer? Pik virtueel aan bij enkele oud-winnaars
  • Afbeelding van Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

De echte race mag dan zijn afgelast, gelukkig wordt er virtueel nog wel gekoerst. Een beetje althans. Je kunt vanuit je woonkamer de laatste 57 kilometer fietsen, inclusief de Cipressa, Poggio en de Capo Berto, Capo Mela en Capo Cerva. De virtuele Milaan-Sanremo begint in Alassio en eindigt op de Via Roma in Sanremo.

Voordat de Cipressa en Poggio opdoemen, moet je eerst de 'Tre Capi' overwinnen, net als in het echt. Nadat je de Cipressa (5,6 kilometer aan 4%) hebt gehad volgt het slotstuk, de Poggio. 3,7 kilometer aan net geen 4%. Daarna gaat het in vliegende vaart naar de Via Roma, net als in het echt dus.

Het enige wat je hier voor nodig hebt is een smart trainer en een Garmin Edge fietscomputer, die compatibel is. Via deze groep kun je je aanmelden. Inmiddels hebben meer dan 1200 mensen zich aangemeld. Naast de drie oud-winnaar zien we ook onder meer Alessandro Ballan en Alberto Bettiol op de deelnemerslijst staan.

Nieuws
  • Cor Vos