Nibali houdt geen rekening met Evenepoel in Tour: 'Hij moet volwassener worden en meer continuïteit tonen'

De Haai van Messina ziet Tadej Pogacar straks de epische dubbel Giro-Tour pakken. 

Nibali

Over een kleine twee weken vormt het Italiaanse Firenze het decor van de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk. De topfavorieten voor geel zijn Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard (als hij tenminste deelneemt). Remco Evenepoel maakt straks zijn debuut in 'La Grande Boucle' en hoopt in Nice op het podium te staan.

Vincenzo Nibali heeft in een interview met La Gazzetta dello Sport zijn licht laten schijnen op de aankomende editie. De inmiddels 39-jarige Italiaan ziet Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard ver boven de rest uitsteken. Met Remco Evenepoel en Primoz Roglic houdt hij geen rekening voor eindwinst.

Onvolwassen Evenepoel

"Evenepoel heeft in 2022 dan wel de Vuelta gewonnen, toch moet hij nog groeien", zegt de Tourwinnaar van 2014. "Hij moet nog volwassener worden, vooral in grote rondes. Hij moet meer continuïteit tonen. In grote rondes moet je elke rit weer bij de pinken zijn. Je kan je geen enkele mindere dag veroorloven”

"Ook Primoz zet ik een niveau lager. Hij won in 2023 nog wel de Giro, maar besliste die pas in de voorlaatste rit. Pogacar domineerde van begin tot eind."

Pogacar topfavoriet

Wie de grote favoriet is? "De dominantie van Pogacar in de Giro d’Italia maakte indruk op mij”, ging Nibali verder. Hij verloor op geen enkel moment de controle. Hij is geen jonkie meer, hij is een man geworden."

"Zo gemotiveerd en scherp heb ik hem nog nooit gezien. In de Tour, een echt circus, rust er wel nog meer druk op zijn schouders, maar ik denk niet dat het hem veel zal doen."

Als er iemand het Sloveense wonderkind het vuur aan de schenen moet leggen, dan is het volgens de 'Haai van Messina' Jonas Vingegaard.

"Door zijn valpartij in april hebben we geen idee omtrent zijn niveau. Maar als hij meedoet aan de Tour, dan is het omdat hij goede waarden heeft gereden op training. Hij zou de grootste rivaal moeten zijn van Pogacar."