Laurens De Plus: 'Tour is de enige wedstrijd waar Jumbo-Visma rekening mee houdt'

Mocht de Tour de France dit jaar doorgaan, dan staat Jumbo-Visma goed voorbereid aan de start, verwacht Laurens De Plus. "De Tour is de enige wedstrijd waarmee onze ploeg en mijn trainer nog rekening houden", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Laurens De Plus: 'Tour is de enige wedstrijd waar Jumbo-Visma rekening mee houdt'
  • Laurens De Plus Laurens De Plus

Toch is er wel twijfel bij de Belgische klimmer. "Ik hoop de de Tour kan doorgaan, maar de twijfel groeit. Stel dat het coronavirus in Colombia nog wat langer zou uitdijen dan in Europa, dan kun je moeilijk tegen Egan Bernal zeggen dat hij niet mag meedoen."

2 á 3 uur per dag trainen

De afgelopen dagen zagen we meerdere profs monstertrainingen plaatsen op Strava. Zo fietste Oliver Naesen een dikke 350 kilometer door Vlaanderen. Bij Jumbo-Visma pakken ze dat anders aan, ze rijden niet langer dan 2 á 3 uur per dag, om de weerstand van de renners niet te schaden. Maar volgens De Plus is dat geen probleem. "Ondanks de korte duur zit er voldoende interval in om de training zo kwalitatief mogelijk te maken."

Tevens is Jumbo-Visma nog altijd van plan om in mei op hoogtestage te gaan in de Sierra-Nevada. "Die stage is voorlopig niet gecanceld", vertelt De Plus. "Maar het ziet er niet goed uit. Zodra de situatie verbetert, zal de ploeg ons wel wegsturen naar een veilige plek, waar we bergop kunnen trainen."

Wedstrijdhardheid

"Andere renners hebben misschien wedstrijdhardheid nodig, maar klimmers en klassementsrenners kunnen zich perfect klaarstomen met enkel training", zegt De Plus over het gebrek aan wedstrijdritme. "ls we voor de Tour nog op hoogtestage kunnen, zie ik het wel goed komen. Als je in de aanloop naar de Tour enkele goeie wedstrijden hebt gereden, zorgt dat voor mentale rust. Je weet hoe je er voor staat tegenover de tegenstanders. Nu zullen we op voorhand in het duister tasten.”

Nieuws
  • Cor Vos