De Gendt: 'Als wij geen salaris inleveren, is de ploeg aan het einde van het jaar failliet'

Thomas De Gendt maakt zich ernstige zorgen over de uitwerking van de corona-pandemie op de wielersport. Als de Tour de France niet doorgaat vreest de Belg voor het omvallen van veel ploegen aan het einde van het jaar.
Thomas De Gendt

In Het Nieuwsblad zegt De Gendt: "Ik hoop dat de Tour doorgaat want veel sponsors, niet alleen de onze, hebben hun budget opgemaakt aan de hand van de zichtbaarheid in de Tour.. Als de Tour wordt geannuleerd denk ik dat er veel ploegen hun sponsorschap opzeggen aan het eind van het jaar. De wielersport zal er dan heel bleek uitzien. Natuurlijk snap ik dat de Tour onbelangrijk is als je het afzet tegen al het leed van het corona-virus, maar voor ons renners is het ons hele leven. Ik zie niet in waarom het niet mogelijk zou zijn om geen publiek toe te laten langs de kant van de weg. Als ze net als in Parijs-Nice verspreid over het parkoers staan zoals in Parijs-Nice, dan is het niet zo gevaarlijk. Zeker als je daar bovenop geen mensen toe laat bij de start en de finish van de etappes. Het zal een heel andere ervaring zijn, maar het is beter dan helemaal geen Tour."

null

'Salaris inleveren is normaal'

De renners van Lotto Soudal hebben vrijwillig een deel van hun salaris ingeleverd. De Gendt vindt dat de normaalste zaak van de wereld. "Niemand geeft graag zijn salaris op. Je hebt een contract getekend en je hebt recht op dat geld. Maar onze sponsoren verliezen elke dag veel geld door de economische crisis, en als wij gewoon zouden vasthouden aan ons salaris, dan is onze ploeg aan het eind van het jaar bankroet.'

Laatste nieuws