'Pieter Weening tekent contract bij Trek-Segafredo'

Pieter Weening lijkt op weg naar Trek-Segafredo. De inmiddels 39-jarige Fries zat zonder ploeg, nadat Roompot-Charles eind vorig jaar stopte. Bij Trek-Segafredo komt Weening zijn landgenoten Koen de Kort en Bauke Mollema tegen.

'Pieter Weening tekent contract bij Trek-Segafredo'

Trek-Segafredo ploegleider Steven de Jongh liet zich vorige week tegenover de NOS al ontvallen dat de ploeg op korte termijn een extra renner zou aantrekken. Volgens WielerFlits is Pieter Weening die extra renner. De overeenkomst tussen ploeg en renner was al gesloten voor de coronacrisis. Weening zou ook al gezien zijn terwijl hij in zijn nieuwe tenue aan het trainen was. Het contract is door vertraging bij de UCI nog niet ondertekend.

Weening, die in 2004 prof werd bij Rabobank, boekte zijn grootste zege in de Tour de France van 2005. Hij klopte Andreas Klöden in de achtste etappe. In 2011 en 2014 won hij een etappe in de Giro d'Italia. In 2011 reed hij tevens vier dagen in de roze leiderstrui. Voorts staan er etappes in onder meer de Rondes van Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en Noorwegen op zijn palmares. In 2013 won Weening het eindklassement van de Ronde van Polen, in 2016 flikte hij dat in de Ronde van Noorwegen.

Nieuws
  • Cor Vos