'Peter Sagan rijdt geen kasseiklassiekers en kiest voor dubbel Tour - Giro'

Zoek dit najaar niet naar Peter Sagan in de Ronde van Vlaanderen. Volgens Slowaakse media rijdt de drievoudig wereldkampioen eerst Milaan-Sanremo, om vervolgens de Tour en de Giro te betwisten.
'Peter Sagan rijdt geen kasseiklassiekers en kiest voor dubbel Tour - Giro'

Volgens het Slowaakse Sport.sk heeft Sagan het ambitieuze plan om de Tour en de Giro met elkaar te combineren, mits de koersen doorgaan natuurlijk. In een 'normaal' jaargang is de Giro en Tour combineren niet ongewoon, maar dit jaar houdt het in dat Sagan in slechts 58 dagen tijd 42 etappes verrijdt. Want als alles volgens plan verloopt, zitten er slechts 13 dagen tussen het eind van de Tour en de start van de Giro.

Normaal gesproken zou Sagan de voorjaarsklassiekers rijden, gevolgd door Giro en Tour. De coronacrisis dwingt de Slowaak echter om keuzes te maken. Nog voor de coronacrisis gaf Sagan al zijn woord aan de Giro-organisatie. Hij wil graag starten in de Ronde van Italië, maar de Tour is prioriteit voor zijn team BORA-hansgrohe. De kans dat Sagan de ronde van zijn eigen land, de Ronde van Slowakije, rijdt is overigens erg klein.

  • BORA-hansgrohe
  • Peter Sagan

Laatste nieuws