Higuita: 'Hoogte geeft Colombianen voordeel'

Sergio Higuita denkt dat Colombiaanse renners deze zomer zonder problemen kunnen deelnemen aan koersen in Europa. Volgens de Colombiaan van EF Pro Cycling hebben ze juist het voordeel omdat ze de afgelopen periode op hoogte hebben kunnen trainen.
Higuita: 'Hoogte geeft Colombianen voordeel'

In verband met de corona-pandemie heeft Colombia tot 31 augustus alle internationale vluchten geschrapt en verboden. Dat roept bij wielerliefhebbers natuurlijk de vraag op of Higuita, Egan Bernal en Nairo Quintana wel aan de Tour deel kunnen nemen, aangezien die wedstrijd op 29 augustus van start gaat.

"Er zal een oplossing zijn, dat is zeker", zegt Higuita in de Colombiaanse krant El Tiempo over die mogelijke impasse. "Het kan zo zijn dat alle renners een beslissing nemen. Ik weet het niet, misschien een chartervlucht voor WorldTour- en profrenners. Of misschien een humanitaire vlucht, voor het geval de grenzen nog gesloten zijn."

Als het over koersen gaat denkt Higuita niet dat de Colombianen nadeel hebben van de coronabeperkingen in hun land. Ze konden immers tot half mei niet buiten trainen, iets wat door velen toch als groot nadeel wordt gezien. Renners in Nederland en België konden al die tijd gewoon buiten trainen. "De meeste van ons wonen op hoogte", legt Higuita uit. "Ik denk dat wij in het voordeel zijn omdat wat kunnen trainen op meer dan 2.000 meter boven zeeniveau, terwijl ze dat in Europa niet kunnen."

"Ik wil graag de Tour rijden en ben erg gemotiveerd. Ik heb een goede kans om mee te mogen doen, maar het is nog te vroeg om het daar echt over te hebben", schetst Higuita zijn plannen. "Ik rijd de Ardennenklassiekers en de Ronde van Lombardije. Mits ik in vorm ben, kan ik in de Waalse Pijl voor de overwinning gaan. Die wedstrijd past bij mij omdat het een zware race is en ik kijk uit naar de aankomst op de Muur van Huy."

  • Sergio Higuita

Laatste nieuws