Het is officieel: Pieter Weening tekent contract bij Trek-Segafredo

Wat al een tijdje rondging in de wandelgangen is nu officieel: Pieter Weening tekent een contract bij Trek-Segafredo. Dat meldt de ploeg op haar website. De 39-jarige Fries tekent voor de rest van dit jaar.
Officieel: Pieter Weening tekent contract bij Trek-Segafredo

De contacten tussen de ploeg en de tweevoudig winnaar van een Giro-etappe waren reeds in februari gelegd, nog voordat de coronacrisis toesloeg. Dat vertelt manager Luca Guercilena op de website van de ploeg. "Wetende dat Matteo Moschetti na zijn val er een lange tijd uit zou zijn, zochten we een ervaren vervanger die meteen wedstrijden voor ons kon rijden", vertelt de Italiaan. "Weening stat bekend als een super professionele renner en we zijn er van overtuigd dat hij aan onze verwachtingen kan voldoen. De Covid-19 pandemie heeft het proces vertraagd, maar ondanks deze turbulente tijd waren we vastbesloten om Pieter bij de ploeg te halen."

'Speciaal dat Trek-Segafredo nieuwe renner aantrekt'

"Ik ben erg blij met deze kans en zal de laatste maanden van het jaar 150% geven om Trek-Segafredo te helpen", zegt Weening zelf. "Ik weet dat ik nog steeds competitief ben op WorldTour-niveau en mijn motivatie is super hoog. Dit wordt een nieuw team, nieuwe jongens, een nieuwe sfeer, maar ik kijk uit naar deze uitdaging en terugkeer naar de competitie"

"Ik had nog steeds de hoop een team te vinden, dus ik trainde nog steeds zoals ik zou doen in het voorseizoen. Ik wilde fit blijven, dus ik bleef de hele winter trainen. Toen Trek-Segafredo in februari voor het eerst contact met me opnam, zei ik dat ik binnen 4-6 weken klaar zou zijn om te kunnen koersen. Ik had een voorstel, maar het hele proces werd onderbroken vanwege Covid-19."

"In deze tijd, waarin veel teams het zwaar hebben, is het erg speciaal dat Trek-Segafredo een nieuwe renner aantrekt. Daar ben ik dankbaar voor."

De 39-jarige Harekiet reed tot vorig seizoen bij Roompot-Charles, maar toen die ploeg ophield met bestaan wist hij vooralsnog geen nieuwe ploeg te vinden. In het verleden won Weening, die ook voor Orica GreenEDGE en Rabobank uitkwam, onder meer twee etappes in de Giro, een Touretappe en de rondes van Polen en Noorwegen.

  • Trek-Segafredo
  • Pieter Weening

Laatste nieuws