5 Redenen waarom Alpecin-Fenix Pieter Weening onmiddellijk een contract moet aanbieden

Trek-Segafredo biedt Pieter Weening geen nieuw contract aan. Maar onze redacteur vindt dat Us Pieter er nog wel een jaartje aan vast moet knopen en wel bij Alpecin-Fenix. Daar heeft hij 5 niet te ontkennen redenen voor...
pieter weening

1) Alpecin-Fenix heeft behoefte aan iemand met ervaring

Iedere ploeg moet een 35-plusser in de gelederen hebben om als wegkapitein te fungeren - zie bijvoorbeeld Tony Martin en Robert Gesink bij Jumbo-Visma, het meest succesvolle seizoen. Bij Alpecin-Fenix hebben ze wel een paar jongens die net de 30 hebben aangetikt onder contract staan, maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Met Weening en z'n 39 lentes haal je een brok ervaring. 16 seizoenen in het profpeloton!

Een wat kleiner verzetje dan Weening, maar gezien de grijze haren ook ervaring...

2) Alpecin-Fenix kan iemand gebruiken die goed is in rondes van drie weken

Tijdens die 16 profseizoenen verscheen Pieter Weening ook 16 keer aan de start van een grote ronde. Nu wil het verhaal dat Alpecin-Fenix komend seizoen in alle grote rondes mag starten. Dus wie kun je nu beter inlijven dan iemand die weet hoe het eraan toegaat in zo'n grote ronde? Eraan toegaat? Meer dan dat! Hij won een Touretappe, een Giro-etappe en droeg het roze!

Pieter Weening in het roze met rondemissen in de Giro van 2011

3) Pieter Weening heeft al bewezen als geen ander voor Mathieu van der Poel te kunnen werken

Remember het WK in Yorkshire? Daar reed Pieter Weening z'n ballen uit de broek - of z'n knieschijven doormidden te trappen is wellicht een betere omschrijving voor Pieter en z'n monsterverzet - voor Mathieu van der Poel. In de regen sleurde hij urenlang op kop*. Als-ie echt bij Van der Poel in de ploeg zit, gaat dat natuurlijk alleen nog maar beter.

*Urenlang is wellicht een heel klein beetje overdreven, maar dat mag in zo'n stukje; we moeten Alpecin-Fenix wel overtuigen hè...

Pieter Weening tijdens de zondvloed in Yorkshire, op kop van het peloton

4) We willen Mathieu van der Poel wel eens Fries horen praten

Mathieu van der Poel heeft een Nederlands vlaggetje achter z'n naam, mar groeide op in Vlaanderen en heeft daarom een Vlaamse tongval. Us Pieter kan wat tegenwicht bieden en Mathieu Friese woordjes leren zodat hij na het winnen van de eerste Tour-etappe het flashinterview in het Vlaamsfries kan doen, een taal waar we nog veel van gaan horen.

Dit willen we MVDP toch ook horen zeggen?

5) En last but not least: Weening zou een uitstekend uithangbord voor shampoomerk Alpecin zijn...

Weening beschikt over een heerlijke bos blonde stiekels. Jazeker, van die echte ouderwetse stiekels. Het moet gek lopen wil Alpecin niet de omzet met miljoenen euro's ziet toenemen als ze een reclamecampagne rondom Weening bouwen! Dus Alpecin-Fenix, een contract voor Pieter graag!

De stiekeltjes in Rabotijd - en hij is nog geen spat veranderd

Laatste nieuws