Mollema had graag nog de Vuelta gereden: 'Kwam net te vroeg'

Dankzij een val in de Tour de France, met een gebroken pols en dubbele breuk in de arm als gevolg, moest Bauke Mollema noodgedwongen een kruis zetten over zijn seizoen. Zelf had hij graag nog de Vuelta gefietst, maar die wedstrijd kwam net te vroeg vertelt hij.

Mollema had graag nog de Vuelta gereden: 'Kwam net te vroeg'
  • Bauke Mollema Bauke Mollema

"Ja dat was mentaal niet makkelijk," vertelt hij op de website van zijn sponsor Trek. "Ik voelde me goed in die Tour de France maar keek ook uit naar de wedstrijden in Wallonië, naar het WK en naar de Ronde van Spanje die ik dit jaar ook zou rijden. We hebben nog wel even getwijfeld over de Vuelta maar ik was net niet op tijd hersteld."

Mollema vertelt dat hij, ondanks dat de Vuelta iets te vroeg kwam, wel weer in training is. "Ik kan nu pijnvrij trainen en kan thuis weer gewoon de was ophangen en aardappels schillen, maar op de fiets wordt het na een tijdje toch allemaal wat stijf. Het heeft best lang geduurd helaas maar dit soort dingen horen er nou eenmaal bij. Ik val en breek vrij weinig en je weet dat het een keer gaat gebeuren."

Juan-José Cobo

Mollema vertelt voorts over de Vuelta van 2011, waarin hij derde werd. Die podiumplaats 'kreeg' hij vorig jaar pas, toen winnaar Juan-José Cobo zijn titel werd afgenomen nadat er bij de Spanjaard onregelmatigheden waren gevonden in zijn bloedpaspoort. "Die Juan José Cobo vonden we tijdens die Ronde van Spanje al opvallend maar op dat moment kun je dat niet zeggen", legt Mollema uit. "Ik ben wel blij dat ze na zijn schorsing die einduitslag hebben gewijzigd en ik die derde plaats kreeg. Ik stond die weken sowieso veel op het podium: de rode leiderstrui voor een dag, de combinatietrui en de puntentrui. Die pakte ik op de slotdag in Madrid en zo stond ik dus wel op dat eindpodium."

Nieuws
  • Cor Vos