Pieter Weening stopt met koersen: 'Ik hou van deze sport, maar ga nu genieten van het leven'

De Fries maakte vandaag bekend dat hij ermee ophoudt. Lees hieronder z'n beweegredenen.

pieter weening

Wij schreven eerder deze week nog dat Alpecin-Fenix de 39-jarige Pieter Weening een contract moest aanbieden nadat Trek-Segafredo bekendmaakte dat het z'n verbintenis niet zou verlengen, maar de Fries gaat uiteraard over z'n eigen loopbaan: hij stopt ermee na bijna 20 jaar wielrennen (de beloftentijd meegerekend).

"Het is tijd om te gaan genieten van het leven met mijn vrouw en onze twee kinderen. Tijd voor rust na na zo'n lange tijd in het peloton. Ik heb wel wat ideeën voor de toekomst, maar het is nog te vroeg om daar nu al iets over te zeggen", legt Weening uit tegenover Sporza.

Het was eigenlijk al een bonusjaar voor de Harekiet, want hij zat het eerste deel van 2020 zonder contract. Door de coronacrisis en het daaruit voortvloeiende drukke programma vanaf augustus besloot Trek-Segafredo hem een aanbieding te doen. Weening hapte toen en stond aan de start van de Giro, die hij ongelukkig moest verlaten na een va over een bidon.

In 2011 en 2014 was de Giro hem beter gezind; toen pakte Weening er een etappe en in 2011 zelfs het roze. In 2005 won hij een Tour-etappe in Gerardmer na een millimetersprint te hebben gewonnen van Andreas Klöden. De laatste jaren boekte Weening ook nog regelmatig successen. Zo won hij in dienst van Roompot een etappe in de Ronde van Zwitserland.

De finishfoto van de legendarische millimetersprint tegen Klöden
Nieuws
  • Cor Vos