Jens Keukeleire had corona: 'Mijn hart baarde me zorgen'

Jens Keukeleire is besmet geweest met het coronavirus. Dat vertelt de 31-jarige West-Vlaming in een gesprek met Sporza. De renner van EF Pro Cycling is inmiddels hersteld en lijkt geen blijvende fysieke schade over te houden.

Jens Keukeleire had corona: 'Mijn hart baarde me zorgen'
  • Afbeelding van EF Pro Cycling EF Pro Cycling
  • Afbeelding van Jens Keukeleire Jens Keukeleire

Keukeleire vertelt dat hij achteraf wel weet wanneer hij besmet raakte met het virus. "Ik ben zo'n 2 à 3 weken na het openingsweekend (29 februari en 1 maart) ziek geworden. De lockdown was toen ongeveer begonnen", vertelt hij. "Ik had koorts, maar voor de rest had ik geen coronasymptomen zoals geur- of smaakverlies. Maar het virus heeft me wel goed te pakken gehad."

De renner van EF Pro Cycling vertelt dat hij vrij het gevoel had dat er iets in zijn lichaam zat wat er niet thuishoorde. Hij was lange tijd vermoeid en deed het daarom rustig aan. Voor de zekerheid liet hij zich twee weken geleden testen. "Ik testte positief op antistoffen (voor corona, red.). Ik moest ook verplicht extra testen laten uitvoeren voor mijn hart en longen en die resultaten waren goed."

'Beentjes draaien weer goed'

Keukeleire heeft evenwel geen blijvende schade opgelopen van het virus, maar hij maakte zich in eerste instantie wel zorgen. "Mocht ik hartritmestoornissen hebben gehad, dan zou ik hier op een andere manier zitten", klinkt het. "Ik kan met een gerust hart weer koersen, maar ik heb de voorbije periode niet echt kunnen doen wat ik moest doen. Ik heb mijn conditie niet kunnen onderhouden op het niveau dat ik had."

Het gaat inmiddels weer goed met Keukeleire, vertelt hij: "Mijn lichaam reageert weer normaal op de prikkels die ik geef en de beentjes draaien weer goed."

Nieuws
  • Cor Vos