EF Pro Cycling wordt EF Education-Nippo

EF Pro Cycling heeft met het Japanse Nippo een nieuwe co-sponsor binnengehaald. De ploeg van Jonathan Vaughters gaat vanaf 2021 door het leven als EF Education-Nippo.
EF Pro Cycling wordt EF Education-Nippo

Verstokte wielerfans kennen Nippo, een Japans bouwbedrijf, al wat langer. Onder meer als sponsor van de Italiaanse ploeg Nippo-Vini Fantini bijvoorbeeld. Momenteel is het bedrijf sponsor van de Franse ploeg Nippo Delko One Provence.

De ploeg van Vaughters kende een zwaar jaar omdat de hoofdsponsor EF Education zwaar geraakt werd door de coronacrisis. Nippo maakt een eind aan die onzekerheid en gaat tot eind 2024 in zee met Vaughters. De Amerikaan reageert verheugd: "Onze renners komen van heinde en verre en dat geldt ook voor onze partners", zegt hij. "Er heerst een vrijheid en frisheid in ons team en in onze manier van samenwerken met onze partners. Dat komt omdat we allemaal uit verschillende plekken van de wereld komen en ik ben daar erg trots op."

Naast de ploeg van Vaughters gaat Nippo het Zwitserse continentale Nippo-Provence-PTS sponsoren. Overigens was al bekend dat de Japanse renners Fumiyuki Beppu en Hideto Nakane deze winter al de overstap van Nippo Delko One Provence naar de ploeg van Vaughters maakten.

  • EF Pro Cycling

Laatste nieuws