CCC stopt met sponsoring mannenploeg

Het Poolse CCC stopt na dit jaar met de sponsoring van de gelijknamige wielerploeg. Dat meldt teammanager Jim Ochowicz in een statement. CCC had een contract voor 2021, maar de coronacrisis gooit roet in het eten.

CCC stopt met sponsoring mannenploeg
  • CCC Team CCC Team

Het ging al een tijdje rond in de wandelgangen. Het zou dankzij de coronacrisis niet goed gaan met CCC, een Poolse schoenen en -tassenfabrikant. De sponsoring van het team zou daarom op de helling staan. In een statement bevestigt Ochowicz dat CCC inderdaad de sponsoring stopt na dit seizoen.

"Vooruitblikkend op seizoen 2021, zal CCC niet langer de titelsponsor zijn", meldt Ochowicz. "We zijn dus vanaf nu op zoek naar een nieuwe titelsponsor. We bevinden ons in een ongekende tijd, maar we zijn er van overtuigd dat er bedrijven zijn die willen investeren fietsen, vooral gezien de wereldwijde stijging van de populariteit van fietsen."

"Onder de eigendom en licentie van Continuum Sports zijn we uitgegroeid van een Amerikaans continentaal team in 2007, tot een van de grootste WorldTour-teams in het peloton van de afgelopen jaren. We zijn van plan om door te gaan met een nieuwe titelsponsor."

Het Poolse CCC is sinds afgelopen seizoen sponsor van de ploeg, waar Greg Van Avermaet, Matteo Trentin en Ilnur Zakarin de voornaamste gezichten zijn. Daarvoor was BMC jarenlang sponsor en naamgever van de ploeg. De grootste overwinning onder de naam CCC staat vooralsnog op de naam van Van Avermaet. Hij won vorig jaar de GP Montréal.

Nieuws
  • Cor Vos