Update: 'Milaan-Sanremo verhuist naar 15 augustus'

De Italiaanse Italiaanse wielerbond heeft voorgesteld om enkele wedstrijden te verplaatsen op de kalender. De Ronde van Lombardije vindt dan plaats op 8 augustus, de datum van Milaan-Sanremo. Laatstgenoemde wedstrijd wordt dan verplaatst naar 15 augustus. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.
Update: 'Milaan-Sanremo verhuist naar 15 augustus'

RCS Sports, de organisator van de wedstrijden, had in eerste instantie 22 augustus als datum voor Milaan-Sanremo in gedachten, maar dat idee werd afgekeurd door de UCI. In dat weekend vinden namelijk de nationale kampioenschappen plaats. Nu is het wel zo dat in een groot aantal landen geen nationaal kampioenschap georganiseerd gaat worden.

In eerste instantie stond Milaan-Sanremo op 8 augustus gepland, maar de Italiaanse instanties hebben liever de Ronde van Lombardije op die datum. La Primavera zou daarom moeten verhuizen naar 22 augustus, maar dat botst dus met de nationale kampioenschappen.

Mocht Milaan-Sanremo naar 15 augustus verhuizen, dan vindt de wedstrijd tegelijk plaats met de Dauphiné, daarom heeft RCS Sports bij de UCI toestemming gevraagd om de wedstrijd 's avonds, rond 19 uur, te laten finishen. Zo kunnen televisiekijkers van beide wedstrijden de finale volgen. Naar verluidt gaat de UCI aanstaande vrijdag over de kalender beslissen.

Laatste nieuws