Bauke Mollema verlengt contract bij Trek-Segafredo

Bauke Mollema heeft zijn contract bij Trek-Segafredo verlengd. De 33-jarige Mollema, die al sinds 2015 voor de Amerikaanse ploeg rijdt, heeft zijn contract opengebroken en tot 2022 bijgetekend.

Bauke Mollema verlengt contract bij Trek-Segafredo
  • Afbeelding van Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

"Het was voor mij de belangrijkste prioriteit om bij te tekenen bij Trek-Segafredo en gelukkig dacht het team daar hetzelfde over", vertelt Mollema op de site van het team. "Ik voel veel vertrouwen van het team en onze sponsoren. We hebben de afgelopen jaren samen geweldige momenten beleefd, maar ik heb nog steeds grote ambities. Dat geldt ook voor het team. De huidige structuur van het team geeft me het vertrouwen dat ik mezelf als renner kan blijven ontwikkelen en uitdagen."

Ook ploegmanager Luca Guercilena toont zich verheugd met het bijtekenen van Mollema. "Hij is een van de steunpilaren van de ploeg en haalt consequent goede resultaten", vertelt de Italiaan. "De Ronde van Lombardije was wat dat betreft de kers op de taart. We geloven dat Bauke zijn manier van koersen perfect past bij het team. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom we hem de komende jaren bij ons willen hebben. Om dit momentum te behouden, te presteren, te winnen en een rolmodel te zijn voor onze jongere renners."

Van Rabo naar Trek-Segafredo

Mollema rijdt sinds 2015 in dienst van de Amerikaanse ploeg en heeft sindsdien tien keer keer gewonnen. De belangrijkste zeges in dienst van de Amerikanen zijn een rit in de Tour de France (2017), de Clasica San Sebastian (2017) en de Ronde van Lombardije (2019). Mollema maakte zijn profdebuut in 2008, bij Rabobank. Voor die ploeg werd hij al eens derde in de Vuelta (2011) en won hij ondermeer een etappe in de Spaanse ronde (2013).

Dit jaar gaat Mollema in de Tour van start als kopman van zijn huidige ploeg, samen met Richie Porte. Daarna rijdt hij de Ardense klassiekers en wil hij voor ritzeges gaan in de Vuelta.

Nieuws
  • Cor Vos