Vlaming beklimt mythische Tourmalet op... een skippybal

In het kader van de relatieve komkommertijd waarin we ons bevinden, kunnen we je het volgende niet onthouden. Je kunt de Tourmalet fietsend bedwingen en volgens ons is hardlopen nog zwaarder, maar het kan nog gekker. Glenn Valentin, een vermetele Vlaming, bewijst dat. Hij volbracht de 18 kilometer lange Pyreneeëncol op een skippybal.

Vlaming beklimt mythische Tourmalet op... een skippybal

Valentin is een voormalig triatleet en niet vies van een gekke uitdaging. Hij besloot de Tourmalet al 'skippyballend' op te gaan om aandacht te vragen voor Les Petits Princes, zeg maar de Franse versie van de stichting Make a Wish. Hij vertelt tegen Sporza dat hij al om kwart over 5 's ochtends begon aan z'n helletocht. "In de eerste kilometers heb ik snel vaart gemaakt en na 3 uur had ik er al 7 kilometer op zitten", beschrijft hij. "Naarmate ik hoger ging, kwam ik in de mist terecht en met nog 5 kilometer te gaan, begon het te regenen. Tot 2 kilometer voor de top ging alles vrij goed, maar dan kwam de man met de hamer langs."

Valentin vertelt dat de laatste twee kilometers de zwaarste waren, waarbij het z'n benen volliepen met melkzuur. Hij deed uiteindelijk 2 uren over die laatste 2000 meter. Gemiddeld 1 per uur dus. Uiteindelijk deed Valentin 11 uren over de volledige 18 kilometer.

Gelukkig zijn er filmpjes van

Dit bericht bekijken op Instagram

Last couple 100s of meters

Een bericht gedeeld door Glenn Valentin (@smileplaygive) op

Pelotonpraat
  • Screenshot Instagram