Vrouw Niki Terpstra: 'Ik vreesde voor het ergste'

Niki Terpstra ging gisteren hard onderuit terwijl hij met een paar anderen achter een scooter aan het trainen was. Er werd zelfs een traumaheli opgeroepen om hem naar het ziekenhuis te brengen, maar die moest aan de grond blijven. Zijn vrouw Ramona vertelt dat ze vreesde voor het ergste.
Vrouw Niki Terpstra: 'Ik vreesde voor het ergste'

"Er was grote paniek. Op dit moment lijk ik rustig, maar ik zit nog steeds te trillen in de auto", vertelt Ramona Terpstra in de Telegraaf. "Er schiet van alles door je hoofd, al wil je bepaalde gevoelens niet toelaten. Maar toch denk je dan aan het vreselijke lot dat Bjorg Lambrecht is overkomen. Die heeft het niet kunnen navertellen."

Terpstra was met enkele anderen aan het trainen achter de scooter, toen hij moest uitwijken voor een paar ganzen. Hij knalde daardoor op hoge snelheid met zijn borst tegen een rots in een greppel. Daardoor liep de 36-jarige Terpstra een klaplong, een hersenschudding, gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen op.

"Ik hoorde van het ambulancepersoneel dat Niki extreem veel geluk heeft gehad. Een ander geluk was dat de ambulance snel ter plekke was, want die konden hem meteen behandelen", beschrijft zijn vrouw de situatie. "Die hebben wegens de ernst van zijn situatie toch de helikopter laten komen, maar die kon dus een moment niet de lucht in, want dat mag niet als iemand een klaplong heeft. Ze moesten eerst dat ’fixen’, voor zover dat mogelijk is."

  • Niki Terpstra

Laatste nieuws