Jim Ochowicz positief gestemd over toekomst CCC: 'Mogelijk deal voor de Tour'

Jim Ochowicz is positief gestemd over de zoektocht naar een sponsor voor zijn team. CCC stopt er na dit seizoen mee, maar de ploegbaas zit allerminst bij de pakken neer. "De bedrijven gaan achteruit, maar een crisis biedt ook mogelijkheden", laat hij optekenen.

Jim Ochowicz positief gestemd over toekomst CCC: 'Mogelijk deal voor de Tour'
  • CCC Team CCC Team
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Het Poolse CCC zit dankzij de coronacrisis in de hoek waar de klappen vallen en dus mag Ochiwicz op zoek naar een nieuwe sponsor. Geen onbekende situatie voor de Amerikaan, aangezien hij na het stoppen van BMC twee jaar geleden ook al op zoek moest naar een nieuwe geldschieter. Toch blijft hij optimistisch. Hij constateert dat er, dankzij de coronacrisis, veel meer interesse is voor fietsen.

"Ik denk dat de wedstrijden belangrijk voor ons zijn, hoewel ik het gevoel heb dat we waarschijnlijk een sponsor zullen krijgen voordat we naar de Tour trekken", tekent Cyclingnews op. "Ik heb gewoon het gevoel dat het gaat zoals het gaat. Of ik nu gelijk heb of niet, maar ik denk dat het zo gaat gebeuren."

"Ik geloof dat de fietsindustrie best gezond is. Wereldwijd is de fietsenmarkt 'booming'. Dat is goed voor de sport en voor mij en wanneer ik met potentiële sponsoren praat, vinden ze het wielerverhaal leuk. Het is gezond, het is een vorm van transport en fietsen is in bij gemeenschappen over de hele wereld. Het is een goede tijd om te fietsen en een goede tijd om de sport te verkopen", vindt Ochowicz, die daarnaast vertelt dat hij met zo'n zes potentiële sponsoren in gesprek is.

"We hebben iets unieks, een licentie bij de UCI voor de komende tweeënhalf jaar. Dat heeft waarde omdat we de Tour de France, Giro d'Italia en Parijs-Roubaix rijden. Dat kan niet iedereen zeggen. Nu Mitchelton-Scott waarschijnlijk een nieuwe sponsor heeft, zijn wij de enige WorldTour-ploeg die op zoek is naar een sponsor. Dat geeft ons een unieke positie."

Greg Van Avermaet

Grootste naam van de ploeg is Greg Van Avermaet. "Greg heeft een contract en hij blijft het liefste en wij willen hem liever behouden", vertelt Ochowicz daarover. "Al zullen de mogelijkheden voor hem niet schaars zijn. Hij is Olympisch kampioen en gaat in 2021 als titelverdediger van start, dat is een grote troef voor een team om hem vast te houden. En hij is natuurlijk een van de beste klassiekerrenners ter wereld en een geweldige teamgenoot."

"Als hij een aanbod heeft dat hij niet kan weigeren, zou ik hem waarschijnlijk niet tegenhouden. Ik kan niet met zekerheid zeggen of hij al een aanbod heeft gehad. Ik weet dat hij gesprekken heeft gehad en dat is begrijpelijk. Maar ik denk niet dat hij snel tot een beslissing komt, we hebben een lange relatie en respecteren elkaar."

Nieuws
  • Cor Vos